donderdag 2 april 2015

Risotto van witte selder met gebakken halloumi.





Benodigdheden:


  • 1 witte selder, ontdraad en in brunoise gesneden
  • 1 wortel, in brunoise gesneden
  • 1 sjalot
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 trosjes kerstomaten
  • 50 g gemalen parmezaanse kaas
  • 100 g halloumi in dikke plakken gesneden
  • enkele parmezaan schilfers
  • scheutje olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180° C. 
  2. Bak de fijn gesnipperde sjalot aan in de olijfolie. Voeg de selder en de wortel brunoise toe en roerbak ze glazig. 
  3. Voeg er de groentebouillon aan toe en laat sudderen tot de groentjes beetgaar zijn en het vocht verdampt is.
  4. Voeg er de parmezaanse kaas bij en kruid af met peper.
  5. Leg de takjes kerstomaatjes in een vuurvaste schotel, olijfolie en kruiden met oregano, peper en zout.
  6. Bak de sneetjes hallouimi in de grill pan langs beide kanten.
  7. Serveer en werk af met enkele parmezaanse schilfers en olijfolie.